Dermatologist Approved iconApprouvé par les dermatologues

7 tips om je welzijn te verbeteren

Het leven is een prachtige reis en elke dag voegt een nieuw hoofdstuk toe aan ons verhaal...

Vandaag willen we de ongelooflijke reis vieren van 40 jaar en ouder.

In de nieuwsbrief van deze week deel ik graag een aantal waardevolle tips die je zullen helpen om je unieke schoonheid en welzijn te omarmen.

Laten we er meteen in duiken:

Voed van binnenuit met Omega-3: 

Omega-3 vetzuren, die overvloedig voorkomen in voedingsmiddelen zoals vette vis (zoals zalm, makreel en sardines) en walnoten, lijnzaad en chiazaden, zijn als een natuurlijk elixer voor je huid.

Deze essentiële vetten spelen een veelzijdige rol in het verbeteren van de gezondheid en het uiterlijk van je huid. Omega-3 helpt de elasticiteit van de huid te behouden en draagt bij aan een gladdere en jeugdigere teint.

Ze doen dit door de productie van collageen en elastine te ondersteunen, twee cruciale eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de stevigheid en soepelheid van de huid.

 

Geef je glans een boost met antioxidanten: 

Antioxidanten fungeren als je schild tegen de omgevingsfactoren die bijdragen aan huidbeschadiging en vroegtijdige veroudering.

Deze krachtige bestanddelen neutraliseren schadelijke vrije radicalen die een ravage kunnen aanrichten in je huidcellen, waardoor het verouderingsproces effectief wordt vertraagd.

Hierdoor helpen antioxidanten de elasticiteit en stevigheid van je huid te behouden, fijne lijntjes en rimpels te verminderen en je die felbegeerde jeugdige gloed te geven.

Onze aanbeveling: De Prebiotic Moisturising cream bevat krachtige antioxidanten en prebiotisch complex om je huid van binnenuit te verjongen en je een prachtige gloed te geven.

Zachte reinigingsrituelen:

Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar door je gezicht te veel te reinigen kun je het verouderingsproces versnellen en de vette crèmes die je gebruikt om droogheid tegen te gaan kunnen puistjes veroorzaken.

Een zachte reiniger helpt deze natuurlijke barrière te behouden.

In tegenstelling tot agressieve reinigers die de natuurlijke oliën van de huid kunnen verwijderen, verwijdert een milde reiniger onzuiverheden zonder de beschermlaag van de huid aan te tasten.

Onze aanbeveling: De Hydrating Cleanser reinigt de poriën diep, maar maakt je huid ook zacht en gehydrateerd door de voedende ingrediënten die het bevat.

Geef prioriteit aan darmgezondheid: 

Schoonheid begint in de darmen!

Een evenwichtig darmmicrobioom helpt bij het onderhouden van een harmonieuze relatie tussen je immuunsysteem en je huid.

Als je darmen in goede conditie zijn, zullen ze minder snel ontstekingsreacties uitlokken die kunnen leiden tot huidproblemen zoals acne, eczeem of rosacea.

Bovendien is een goed functionerende darm essentieel voor de opname van voedingsstoffen die bijdragen aan een stralende teint.

Het belang van regelmatige huidcontroles: 

Huidveranderingen zijn een natuurlijk onderdeel van het leven en naarmate we ouder worden, zijn ze te verwachten.

Soms verbergen deze veranderingen echter iets ernstigers onder de oppervlakte. Regelmatige huidcontroles zijn je beste verdediging tegen het onverwachte.

Spoelen met koud water: 

Het koude water helpt je bloedvaten te vernauwen, waardoor wallen en ontstekingen verminderen, vooral rond de ogen.

Het is als een natuurlijke mini-gezichtsmassage die de bloedsomloop verbetert en je huid een gezonde, stralende gloed geeft.

Overdrijf het niet: 

Dames, we hebben het allemaal wel eens meegemaakt, we werden gegrepen door de belofte van een jeugdige huid en een stralende gloed en kwamen in de verleiding om nog een huidverzorgingsproduct aan onze routine toe te voegen.

Het gebruik van meerdere actieve ingrediënten of het opnemen van te veel producten in je routine kan soms meer kwaad dan goed doen.

Je huid is een delicaat ecosysteem en het bombarderen van je huid met een veelheid aan actieve ingrediënten kan het evenwicht verstoren.

Ik hoop dat je deze tips nuttig vond, laat het me weten als je vragen hebt!

WINKEL ONZE PRODUCTEN